Om HEDEBO

Foreningen Hedebo, PermaKunst & Kultur, Bornholm
præsenterer stedet langt ude på landet, hvor der er godt at være, med Atelier for kunstnerisk udvikling og udfoldelse.

        Læs om Foreningen       English Summary    Résumé en français

Hedebo er navnet på et landsted beliggende ved fredskov på det nordlige Bornholm, den smukke ø i Østersøen. Her er vild natur mellem dyrkede marker som skråner ned mod havet.

Hedebo er også som en ø på øen, hvor en kunstnerisk og kulturel forening er dannet udfra lokal kunst og med interkulturelle og kunstneriske interesser – med stærk inspiration fra den allestedsnærværende natur: vandet, jorden, lyset, vinden og det vilde dyre og planteliv.
Alt dette former og påvirker alle sanser.

Rundt om Hedebo findes både den økologiske have med blomster og grøntsager, den vilde natur, enge med frugttræer og skoven med bær og svampe.
Hedebo er selvforsynende med solenergi og rent vand fra egen kilde.
Naturen byder konstant på store og små oplevelser som man må standse op for at nyde, se – høre – mærke …

I denne gunstige kontekst ønsker Hedeboprojektet at holde fast i – og stimulere –  forholdet mellem mennesket og naturen/ kulturen, og stille spørgsmål til menneskets rolle i naturen i dag.
De kunstneriske kreationer, som bliver skabt her på stedet, er uundgåeligt inspireret af den omkringliggende natur og de tre akser som hænger sammen og komplementerer hinanden:

 • Vi skaber rum for og inviterer til ophold og kunstnerisk udfoldelse (artist residence)
  et hold af kunstnere samlet i foreningen Hedebo inviterer kunstnere fra hele verden til at arbejde sammen om alle visuelle kunstarter: film/ video, teater, dans, landart samt musik – i løbet af et ophold på fra en uge til tre måneders varighed. Der arbejdes med materialer fra naturen og/eller genbrugsmaterialer indsamlet til scenografi til det enkelte projekts tema.Opholdets kreative arbejde vil altid søge nye udtryk og unikke former for kunstneriske oplevelser – farvet af stedets ånd.
  Offentlige præsentationer af arbejdet, i form af udstillinger, forestillinger, koncerter vil blive en del af forløbet (work in progres) eller finde sted som afslutning af samarbejdet.
  Men alle kreationer vil også kunne udføres og fremvises for et publikum udenfor Hedebo og kan flytte rundt på øen eller videre ud i verden.
 • Om stedet hvor man både lever og arbejder
  Hedebo har plads til optil 14 gæsteartister med sine 150 m2: 4 gæsteværelser, 2 skurvogne, 2 køkkener samt et stort værksted med mulighed for at skabe alle former for kulisser og rekvisitter, alt efter behov for scenografi m.m., samt en stor hal til performance og udstillinger/ galleri. Hertil den omkringliggende natur.
  Således giver stedet rig mulighed for en fordybelse i den kreative proces for den enkelte, i fælles rammer med kollektive oplevelser.
 • Permakultur
  På lang sigt ønsker projektet Hedebo at engagere sig mere i Permakultur, med bæredygtigt havebrug baseret på naturens ressourcer i respekt for naturen og mennesket.
  Mange af de især yngre gæster kommer tit, og igen, for at lære om permakultur og for at arbejde med jorden.
  Med udgangspunkt i permakultur og dens praktiske side, etik og livsfilosofi ønsker Hedebo at blive et mikrosystem af nye ressourcer – naturlige, kunstneriske og menneskelige.